Företaget startades 2015 efter att Madelene gått utbildningen och blivit instruktör i Centrerad ridning. Detta är början på en lång resa mot att bli instruktör på den högsta nivån inom Centrerad ridning och få så mycket insikt och kunskap i hur hästar och ridning fungerar som det bara är möjligt.


Redan innan utbildningen har Madelene spenderat många timmar i ridhus och på ridbanor med att dela ut verktyg till sina elever om hur man rider sina hästar på ett trevligt och följsamt sätt utan att ge vika för hög standard och kvalitet. Hon har även haft förmånen att arbeta med Louise WaleSlängsboda arabstuteri i flera års tid. Där fick hon en oersättlig grund i att från unghästhantering till träning och tävling på hög nivå. Hon har även haft privilegiet att träna regelbundet för Lotta Månsson Söderström, vilket var den bästa tänkbara introduktionen till centrerad ridning. Det har dessutom varit ovärderligt för utvecklingen i hennes egen ridning och samspelet med hästarna.

Med sitt arabiska fullblod, Exhistensia, har hon tävlat och vunnit klasser i olika discipliner inom Westernridning upp till SM nivå. Hon har även tävlat Dressyr, Working Equitation och Classic Pleasure samt visat arabiska fullblod på Utställning.


Från och med den första maj 2016 utgår Madelene från Sunne i Värmland, hon kommer även fortsätta att hålla lektioner i Stockholmsområdet.